Često postavljana pitanja

Najbolji položaj je na krovovima okrenutima prema jugu s nagibom od 35 stupnjeva. Postavljanje je moguće i kod odstupanja od optimalne orijentacije u smjeru istoka ili zapada. Također nema značajnog gubitka ni kod odstupanja od optimalnog kuta nagiba za 5-10 stupnjeva. Naši savjetnici pomoći će vam da smislite optimalnu sliku pokrova kako bi krov izgledao najljepše.

Solarni sustav je povezan na električnu distributivnu mrežu. To znači da se proizvedeni višak električne energije pušta u mrežu davatelja usluga. S druge strane, u manje sunčanim razdobljima možemo neprekidno primati struju iz mreže davatelja usluga.

Solarni paneli najbolje djeluju na izravnom suncu, pod pravim kutom, na niskim temperaturama. Međutim, oni proizvode električnu energiju i kad je oblačno, a rade i kod 50-90% iskorištenosti. Budući da solarni paneli većinu vremena rade s djelomičnim opterećenjem, današnje tehnologije posvećuju posebnu pozornost na učinkovitost i u ovom rasponu.

Solarni paneli su izuzetno otporni na vremenske uvjete zbog kvalitete sirovina i temeljite izrade. Kaljeno stakleno platno pruža odličnu zaštitu od tuče, vjetra i drugih mehaničkih utjecaja. Dio testiranja naših proizvoda je udaranje čeličnih kuglica na solarnu ćeliju, čime se simuliraju uvjeti za vrijeme tuče. Budući da su kompaktne i nemaju pomičnih dijelova, uobičajenom se upotrebom ne mogu slomiti.

Terran Generon se već na prvi pogled ističe estetikom. Postavljanje i izgled solarnih ćelija isti su kao i kod tradicionalnog krovnog crijepa. Ne postoji nepotreban proboj krova kao kod tradicionalnih solarnih panela, zaštitna funkcija krova je netaknuta, a nekretnina poprima vrhunski izgled i povećava vrijednost. Budući da ne postoji zasebna potporna konstrukcija, težina krovne konstrukcije je znatno manja nego kod klasičnog solarnog sustava. Još jedna prednost Terran Generona je ta što se on može u bilo koje vrijeme neograničeno proširiti, ovisno o površini krova koja ispunjava zahtjeve.

Terran Generon se može ugraditi u krovove Terran Zenit i Terran Rundo.

U slučaju da se postojeći pokrov renovira u Terran Zenit ili Rundo tako da su ispunjeni svi uvjeti za pokrivanje.

– Ventilirani zračni otvor najmanje 7,5 cm – Dugotrajna folija otporna na visoke topline (MediFol Longlife, Medifol TOP 270, MediFol Silver) – Kut nagiba krova od najmanje 20°

Dimenzije crijepa Terran Generon su 330 mm x 420 mm, poput crijepa Terran Zenit ili Rundo.

Terran Generon modul ima 15 Wp i 11,1 kom/m2, što iznosi 167 Wp/m2.

Za proizvodnju solarnih ćelija koriste se kositar, bakar, silicij, plastika, aluminij i staklo. Zahvaljujući EU regulativama, solarne ćelije podliježu obvezama prikupljanja i recikliranja. To znači da se na kraju njihovog vijeka, solarni paneli odvajaju od crijepa, a njihove komponente se recikliraju. Dijelovi su izrađeni od visokokvalitetnih materijala, pa ih je mnogo lakše i jeftinije ponovno upotrijebiti nego umjesto njih napraviti nove.

Za 1 kWp treba otprilike 6m2 površine krova.

Mogu se koristiti neprekinuti dijelovi krova s ispravnom orijentacijom. Ostavite udaljenost od najmanje dva reda (približno 60 cm) od rubova krovne površine (zabat, rub zida, greben, nadstrešnica) i krovne konstrukcije (dimnjak, krovno osvjetljenje itd.). Te krovne površine prekrijte Terran Zenit crijepom.

Da, može se instalirati uz ograničenja koja su općenito primjenjiva na solarne sustave. U krug mogu biti spojeni samo dijelovi s istom orijentacijom i kutom nagiba.

Terran Generon solarni crjepovi dolaze s 25 godina jamstva na proizvod i na performanse iznad 80%.

Generon se u pravilu ne kvari, a za slučaj da se to ipak dogodi, neispravni se modul može lako zamijeniti. Kvar jednog modula ne uzrokuje kvar čitavog strujnog kruga, a neispravnost jednog modula može rezultirati gubitkom snage od 15 Wp, što je zanemarivo u odnosu na ukupnu snagu. Za potrošača nema vidljive promjene.

Preuređenje je moguće, ali samo ako je vaš dom prekriven crjepovima Terran Rundo ili Terran Zenit, jer je Generon s njima kompatibilan. Ako je krov prethodno izveden s drugim proizvodima, oni se moraju zamijeniti crjepovima Rundo ili Zenit kako bi se mogao ugraditi Generon.

Za pokrivanje krova obiteljske kuće obično je potrebno oko dvije tisuće betonskih krovnih crjepova. Na temelju prosječne potrošnje energije od oko 4-5 kW, za kućanstva koje čine četiri osobe energetske potrebe zadovoljava već oko 300-330 solarnih crjepova.

Prodaja će započeti 2022. godine.

Zatražite našu personaliziranu ponudu, za samo nekoliko minuta! Zahtjev za ponudu